Szent Anna Kollégium

Egy jó közösség a város szívében

Boldog új évet kívánunk! Előkészületek a Szent Annában

2019. január 03. 20:36 - Szent Anna Kollégium

 

advent_kosz.jpg

Nálunk már hagyomány, hogy készítünk adventi kalendáriumot, amelynek dobozkáiban minden napra karácsonyra ráhangoló-felkészítő üzeneteket rejtünk el.
Idén egy szerdai napon összegyűltünk a közösségi teremben és a korábban begyűjtött üzeneteket, idézeteket, mesét, saját kedves gondolatot, a Szentírásból részletet egy-egy díszes dobozkába rejtettük. Érkezett néhány családi történet is a szokásokról. Tea, süti, narancs és zene kísérte a készülődést!

img_20190103_201210.jpg

Voltak közülünk páran, akik ismét visszatértek Péliföldszentkeresztre, a Szalézi Adventi Lelki Hétvégére, egy kis adventi lelki készülődésre, feltöltődésre.

A karácsonyi mézeskalácsot advent közepén sütöttük: a tésztagyúrás, formázás és a sütés után a díszítés igazi konyhai nyüzsgésre adott alkalmat. A hozzávalók listáját egy dobozra írtuk fel és egy hét alatt összegyűlt a méz, liszt, tojás és minden, amiből összeállnak a csodás, illatos sütemények.

img_20181214_000120.jpg

Hétköznapokon pedig 6 óra előtt pár perccel elegendő volt elindulni, hogy átérjünk a Jézus Szíve Templomba a rorate misékre. Minden este előre biztattuk egymást, hogy minél többen csatlakozzunk pirkadat előtt a meghitt imákhoz.

rorate_210m.png 

Töprengtünk azon is, hogyan tehetnénk másoknak is örömtelivé a karácsonyi ünnepet. Gyorsan jött a megoldás: csatlakoztunk a jezsuita kezdeményezéshez és egy délvidéki kislánynak gyűjtöttünk egy doboznyi ajándékot.

delvidek_macko.png

ZH-k, szóbelik, beadandók zsúfolt napjain így kerestük az alkalmat az advent megélésére és a készülődésre.

Most itt az új év, ismét a vizsgáké lett a főszerep. Jó tanulást kívánunk mindenkinek!

 

komment
süti beállítások módosítása