Szent Anna Kollégium

Egy jó közösség a város szívében

Év vége felé, hálaadással

2017. június 26. 20:48 - Szent Anna Kollégium

Bár még a nyári szünet nagyon messzinek tűnt és a vizsgák is előttünk sorakoztak, közös hálaadásra gyűltünk össze május 23-án a nővérek kápolnájában, ahová bármikor bemehetünk mi is, a nap 24 órájában. Év végi, háladó szentmisével ünnepeltük meg, hogy együtt tölthettünk egy évet. Szokás szerint a számunkra otthont és biztonságot nyújtó nővérek is velünk imádkoztak és énekeltek az értünk és nekünk mondott misén. A misedalokat a saját zenekarunk, a Szent Anna Band kísérte gitárral, csellóval, csörgővel.

tedeum_mise.png

Az est folytatásaként a közösségi teremben találkoztunk. Igaz, hogy közös a tanuló, és a közös konyhában értékes és hasznos tanácsokkal látjuk el egymást :), de sajnos a hétköznapi rohanás, az egyetemi órák gyakran megnehezítik, hogy hosszabban beszélgethessünk. Néha csak egy ilyen kollégiumi gyűlés alkalmával tudunk nyugodtan találkozni és egymásra több időt fordítani. 

kozossegi.jpg

Felelevenítettük az év során együtt töltött pillanatokat és programokat: a lelkigyakorlatot, a közös keddi imákat, a Szent Anna Band próbákat, a zenélést a jezsu8-ason, a kézműves foglalkozásokat, az előadásokat, a közös kirándulást.

Végzős társainkat elbúcsúztattuk, életükre énekünkkel áldást kértünk.

enek.jpg

A ráhangolódás után egy játék keretében megmutattuk egymásnak a legemlékezetesebb pillanatokat az évből. Az élő szobrokról fotók is készültek, hogy ne csupán emlékezetünkben éljen az év, hanem máskor is rápillanthassunk "az alkotásokra".

valogatas2_1.png 
Így éltünk mi, a Sztannás lányok, idén, a 2016/2017-es tanévben: :)

ima.jpgtanulas.jpgalvas.jpgtakaritas.jpgkolitanar.jpg

Szép, tartalmas nyarat Mindenkinek! Szolgáljon a szünidő Mindenkinek testi-lelki épülésére!

A búcsúzóknak minden szépet és jót, Isten áldását kívánjuk életére. A többiekkel hamarosan újból találkozunk!
Viszlát 2017 szeptemberében!

 

komment
süti beállítások módosítása