Szent Anna Kollégium

Egy jó közösség a város szívében

Elkezdődött ...

2017. október 05. 20:01 - Szent Anna Kollégium

 „Jöjj, Szentlélek, tölts el engem!
Az Atya Lelke, éltess engem!
A Fiú Lelke, válts meg engem!
Ó, örök Szeretet, hass át engem!”

Bár már sokunknak augusztus végén elkezdődtek az egyetemi tanulmányai és szeptember elejére mindenki beköltözött, az évet egy gitáros Veni Sancte szentmise nyitotta meg hivatalosan.

img_2234.JPG

Kerényi Lajos atya jött el hozzánk, és komoly, de egyben szeretetteljes szavakkal osztotta meg élettapasztalatait, és kaptunk útravalót az idei évünkhöz. A misét a Szent Anna Band tette magasztosabbá, nagyon felemelő együtt énekelni a rendház belső kápolnájában. Megélhetjük, ahogy a nővérek is támogatnak minket és drukkolnak értünk, az évünkért, tanulmányainkért. Megáldotta tanszereinket, életünket, hogy mindig érezhessük a mennyei Atya segítségét tanulmányaink során is.

 img_2237.JPG

Mise után jöhettek a szabályok: a kollégiumi gyűlés egyszerre feladat és élmény, sosem maradhat el a „Beszéljünk a szabályokról!”- felkiáltás. A legfontosabb kereteket beszéljük meg és kéréseket fogalmazunk meg egymás felé: hogyan tudunk jobban egymásra figyelni a konyhában, a tanulóban, a közösségi teremben.

 img_2240.JPG

Pogácsa és tea segítette a közös ügyek egyeztetését. J

img_2242.JPG 

Bár csak lélekben, de a sok fotó és játékok segítségével visszatértünk Péliföldszentkeresztre, és az ott töltött pillanatokhoz. Még élénken él bennünk az élmény.

file1420.jpg

 

komment
süti beállítások módosítása