Szent Anna Kollégium

Egy jó közösség a város szívében

Programajánló

2016. november 21. 20:52 - Szent Anna Kollégium

Alkalmi programok:

Lelkigyakorlat

Minden év elején elutazunk a városból a természetbe egy közösségépítő lelkigyakorlatra. A hétvége során lehetőség van arra, hogy megismerjük egymást, amire aztán egész évben építhetünk; hogy akár fél szavakból is megértsük egymást. Ez a kollégiumi hétvége a közösségről szól. Központi téma a közösségi tér, amit az egyéniségekkel rakhatunk össze. Gazdagítjuk önmagunkat és egymást és a közösséget is építi, amire az egész évben lehet hagyatkozni.

Kirándulás

Évközben szervezünk egy félnapos kirándulást, együttlétet a közeli hegyekbe. Ez a kirándulás nem igényel hosszas előkészületet, ugyanakkor alkalmat ad arra, hogy a kollégiumi létből és a tanulmányokból kiszakadva együtt lehessünk, beszélgessünk, vagy csak egyszerűen feltöltődjünk, együtt sétálhassunk a természetben.

Rendszeres közösségi foglalkozásainkat általában heti rendszerességgel tartjuk, ezek a következők:

Kollégiumi est: szentmise és kollégiumi gyűlés

Ez a programunk az egyetlen, ami kötelező formát ölt, hiszen itt közösen imádkozunk év elején, év közben, hálát adunk év végén és a gyűlés során közösen megbeszéljük, mi történt velünk, és mi vár ránk. Az ilyenkor szokásos játék sem marad el soha.

Közös ima

A keddi ima minden héten este 21 órakor kezdődik a rendház kápolnájában. Az imát minden kedden egy adott szoba tervezi meg, saját imákkal, énekekkel, gondolatokkal.

Szent Anna Band

A kollégista lányok között sokan zenélnek hangszereken: gitár, cselló, furulya, fuvola, hegedű. És többen szeretnek énekelni. Ők alkotják a kollégium zenekarát, a Szent Anna Band-et. Zenekarunk a kollégiumi miséken és a Jezsu8-as misén is rendszeresen szolgál.

Kézműves csoport

Az alkotni vágyók részére minden csütörtökön este lehetőség nyílik a kreativitását kipróbálni, használni. Készítettünk már díszes dobozokat, horgoltunk virágokat, kitűzőket, zabbez babákat, fontunk kosarat, alkottunk karácsonyi képeslapokat, sőt, az advent közeledtével saját adventi kalendáriumot állítottunk össze.

Kolitorna

Ha eleget ültél, álltál, fáradoztál a tankönyvek fölött, irány a közösségi terem és a közös torna.

Ez a helye annak a programnak, annak a foglalkozásnak, amit lehet, hogy te indítasz el a következő hónapban? Lehet indítani filmklubot, társasjáték, sütisütést.

Alkalmi programok

Mindenkinek, így a coli életében is előfordul, hogy spontán eszünkbe jut egy program, amit 1-2 nappal, vagy épp aznap este meghirdetünk és indulhat este, legyen az palacsinta sütés, kávézás, kártyázás.

Kedvet kaptál? Várjuk jelentkezésed!

 

A 2023/2024-es tanév évkezdő lelkigyakorlata Magyarország Kormányának támogatásával valósult meg. Köszönjük a támogatást!

megvalosult_magyarorszag_kormanyanak_tamogatasaval_2023.jpg

2022-ben a közösségi programjaink Magyarország Kormányának támogatásával valósultak meg. Köszönjük a támogatást.

komment
süti beállítások módosítása