Szent Anna Kollégium

Egy jó közösség a város szívében

Gyakori kérdések

2016. november 21. 18:51 - Szent Anna Kollégium

      1.       Kik jelentkezhetnek a kollégiumba?

Főiskolás, egyetemista lányok jelentkezését várjuk, akik keresztény értékrendűnek vallják magukat; és akiknek fontos a lelkiség, a közösségi élet és a közös tevékenységek.

      2.   Mire számíthatok a kollégiumi élet során?  

Családias hangulatra, egy összetartó, jó közösségre, új, életre szóló barátságokra, nyugodt tanulási körülményekre és közös programokra. A kollégiumi éveid alatt megtanulhatod az önállóságot is.

3.       Hol található a kollégium?

A kollégium épülete a belvárosban található; a legtöbb egyetem, főiskola, könyvtár könnyen és gyorsan megközelíthető, akár gyalogosan is. Pár perc sétával el lehet jutni a körútra, üzletekbe, postára.

4.       Hogyan tudok jelentkezni?

A jelentkezéshez először kérünk egy önéletrajzot. A bemutatkozásban szeretnénk megismerni téged, motivációidat, lelki-közösségi életedet. Ehhez kérünk egy plébánosi, lelki vezetői vagy hittanári ajánlólevelet. A meghirdetett felvételi időszakban egy személyes beszélgetésre kerül sor.

5.       Hány ágyas szobák vannak?

A kollégiumban van egyágyas, két-, három- és négyágyas szoba.

6.       Van-e Internet a kollégiumban?

Igen, folyamatosan van vezeték nélküli Internet használati lehetőség.

7.       Milyen programokra van lehetőség a kollégium keretein belül?

A programokat a kollégium lakói szervezik és alakítják. Vannak évek óta rendszeresen szervezett közösségi programok, foglalkozások. Minden héten kedden este közös imát tartunk a kápolnában. Csatlakozni lehet kollégiumunk zenekarához, a Szent Anna Bandhez, a kézműves csoporthoz, a kollégiumi tornához, illetve lehet szervezni új foglalkozásokat is, pl. filmklubot, társasjátékestet, közös sütögetést.

8.       Hol tudok étkezni?

Van egy közös konyha, ahol lehet sütni-főzni, étkezni, mosogatni.

9.       Hol tudok tanulni?

Rendelkezésre áll egy tágas, csak a tanulásra kijelölt tanuló, illetve van egy kisebb tanulószoba és a saját szobában is lehet készülni a főiskolai, egyetemi megmérettetésekre.

10.   Ki takarítja a szobámat?

A szoba tisztaságáról mindenki saját maga gondoskodik. :)

komment
süti beállítások módosítása